sc Heerenveen heeft zaterdag tegen PEC Zwolle de eerste competitiezege van het seizoen geboekt. De Friezen wonnen voor eigen publiek met 1-0. Roda JC hield een punt over aan het uitduel bij Willem II: 0-0.

Invaller Sam Larsson maakte vlak na rust het enige doelpunt van het duel tussen Heerenveen en PEC. Hij scoorde met een prachtig afstandsschot.

Door de zege stijgt Heerenveen naar de negende plek op de ranglijst met vijf punten uit vier duels. PEC kent een moeizame start en heeft pas één punt. De formatie van Ron Jans staat zeventiende.

In de eerste helft viel er weinig te genieten in het Abe Lenstra Stadion. Kansen waren schaars. Erwin Mulder moest redding brengen op een stiftje van Queensy Menig en aan de andere kant voorkwam Mickey van der Hart een treffer van Arber Zeneli.

Heerenveen-coach Jurgen Streppel probeerde na rust met Larsson voor Luciano Slagveer meer gevaar te kweken en dat lukte. De Zweedse aanvaller schoot na vijf minuten schitterend raak. Na de openingstreffer ging Heerenveen op zoek naar meer, maar Van der Hart hield de Friezen van scoren af.

Willem II-Roda JC

De wedstrijd tussen Willem II en Roda JC eindigde in 0-0 ondanks diverse kansen voor beide teams in de slotfase.

Door het gelijkspel heeft Willem II na vier wedstrijden vier punten. De ploeg van Erwin van de Looi bezet momenteel de elfde plaats in de Eredivisie. Roda heeft één punt minder dan de Tilburgers en staat dertiende.

Het duel in Tilburg kende voor rust nog weinig hoogtepunten. De thuisploeg was in de eerste helft het dichts bij een doelpunt, maar Erik Falkenburg zag een kopbal net naast gaan.

In het tweede bedrijf was er veel meer gevaar voor beide doelen. Willem II stichtte via Falkenburg opnieuw gevaar en aan de andere kant moest Kostas Lamprou een aantal keer ingrijpen. Hij redde knap op een kopbal van Tom van Hyfte en tikte een afstandsschot van Roel Brouwers over.

Ondanks diverse mogelijkheden voor beide ploegen in de slotfase werd er niet meer gescoord. Zodoende eindigde er voor het eerst dit seizoen een wedstrijd in 0-0 in de Eredivisie.

Bekijk alle uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie