Technisch directeur Hans van Breukelen van de KNVB ontkent dat hij met Foeke Booy heeft gesproken over de functie van tweede assistent van bondscoach Danny Blind bij het Nederlands elftal. 

Booy liet zaterdagavond voor de camera van FOX Sports weten dat hij na het vertrek van Dick Advocaat naar Fenerbahçe benaderd werd door Van Breukelen over de functie van tweede assistent.

Van Breukelen kan zich niet vinden in die lezing. Volgens de technisch directeur van de KNVB sprak hij na FC Utrecht-PSV op 6 augustus een tijdje met Booy, maar niet over een functie bij Oranje.

''Toen was Dick Advocaat nota bene nog in functie. Foeke heeft mij bij dat gesprek gevraagd of ik nog een baan voor hem had. Ik zal Jelle Goes (technisch manager, red.) informeren, vertelde ik hem. Bij een aantal nationale jeugdteams zijn we namelijk de trainersposten aan het invullen. Dan weten we dat je belangstelling hebt, zei ik tegen Foeke'', aldus Van Breukelen.   

Gullit

De KNVB koos als tweede assistent uiteindelijk voor Ruud Gullit, die afgelopen vrijdag echter afhaakte. "Gullit was in beeld, omdat men dan toch voor een naam gaat'', zei Booy zaterdag. "Maar uiteindelijk werd dat toch niet wat er van verwacht werd."

Booy verklaarde dat hij snel weer als trainer aan de slag wil. "Bij voorkeur niet in het buitenland. Liefst blijf ik in Nederland. Bij Oranje is het nu zaak dat er continuïteit komt."

De 54-jarige Fries werd in maart ontslagen als trainer van Go Ahead Eagles.