FC Utrecht kan waarschijnlijk lange tijd geen beroep doen op Edson Braafheid. De verdediger heeft vrijdag in het duel met Vitesse een zware achillespeesblessure opgelopen.

De 33-jarige Braafheid moet geopereerd worden en staat lange tijd aan de kant. Na de operatie wordt duidelijk hoe lang het herstel van de ervaren verdediger precies gaat duren, zo meldt Utrecht op de site.

Braafheid liep vlak voor het einde van de wedstrijd tegen Vitesse (1-1) vrijdag een scheur in zijn achillespees op. Trainer Erik ten Hag baalt enorm van de afwezigheid van de routinier. "Dit is een hard gelag! Het is een klap, natuurlijk voor Edson persoonlijk, want hij keek er naar uit van toegevoegde waarde te zijn voor deze ploeg. Maar ook voor FC Utrecht."

"Wij verliezen door deze blessure een patron op het veld die de gave heeft om de lijnen uit de zetten en jonge jongens onder de vleugels te nemen. Wij zullen hem op alle vlakken steunen in een voorspoedig herstel."

Braafheid tekende anderhalve week geleden een eenjarig contract bij Utrecht. De tienvoudig international trainde al de hele voorbereiding mee bij de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en 82 wedstrijden in het eerste elftal speelde.