Ricky van Wolfswinkel vindt dat zijn ploeg Vitesse de wedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) van vrijdagavond had moeten winnen. De spits was trefzeker tegen zijn oude club.

De aanvaller steekt de hand in eigen boezem. "We maken verdiend een goal en dan moet ik eigenlijk de tweede maken, maar dat gebeurt niet. We hebben vlagen dat het goed gaat, maar dan valt het te vaak terug. Dat moet er wel uit."

Van Wolfswinkel keerde dit seizoen terug in Arnhem, waar hij van 2007 tot 2009 ook actief was. Daarna speelde hij twee jaar bij FC Utrecht. Uitgerekend tegen die club maakte hij vrijdag na 28 minuten de openingstreffer, die hij vierde.

"Ik ben een professional, ik moet mijn ding doen. Ik ben blij op dat moment, dus juich ik. Ik heb niks tegen FC Utrecht en de fans, daar heb ik een goede relatie mee. Maar het is voor mij gewoon een wedstrijd," zei hij achteraf voor de camera van FOX Sports.

Van Wolfswinkel faalde even later oog in oog met Ruiter, waarna Sebastien Haller van FC Utrecht in de 68ste minuut voor de gelijkmaker tekende. "Je moet de wedstrijd gewoon over de streep trekken. Het verschil tussen beide helften was te groot", aldus de spits.