Vitesse en FC Utrecht hebben vrijdagavond in Arnhem gelijkgespeeld. Het duel in het Gelredome eindigde in 1-1.

Uitgerekend Ricky van Wolfswinkel tekende in de eerste helft voor de openingstreffer bij de Arnhemmers. De oud-speler van FC Utrecht tikte na 28 minuten in bij de eerste paal op aangeven van uitblinker Milot Rashica.  

Vlak voor rust kreeg Van Wolfswinkel nog een uitgelezen kans op de 2-0, maar de van Norwich City overgekomen speler faalde oog in oog met Utrecht-keeper Ruiter.

Sébastien Haller zorgde in de 68ste minuut met een kopbal voor de gelijkmaker. Even daarvoor had trainer Erik ten Hag Richairo Zivković en Edson Braafheid in de ploeg gebracht. 

Na de gelijkmaker van Haller viel er weinig meer te genieten voor het publiek, vooral doordat het tempo laag lag. Buiten een afstandschot van de 16-jarige invaller Mitchell van Bergen creëerde Vitesse niets meer.  

Stand

Na vier competitiewedstrijden neemt Vitesse voorlopig de vierde plek in. Van de vier wedstrijden wist de ploeg van Henk Faser er twee te winnen. 

FC Utrecht pakte het tweede punt van het seizoen en staat nu vijftiende. Eerder verloor Utrecht van PSV en AZ en speelde het gelijk bij SC Heerenveen.