Jasper Cillessen vliegt woensdagavond of donderdag naar Spanje voor de afronding van zijn transfer naar FC Barcelona. De doelman wordt snel medisch gekeurd bij de Catalaanse topclub.

Cillessen speelde woensdagavond zijn laatste duel voor Ajax. De Amsterdammers blameerden zich op bezoek bij FK Rostov (4-1) en grepen daardoor naast een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

"Het is verschrikkelijk. Als het rondkomt is het een heel mooie transfer, maar nu overheerst het vervelende gevoel. Ik had graag met een mooie overwinning afscheid genomen", aldus Cillessen.

De doelman ontkent dat hij met zijn hoofd al bij de transfer was, die naar eigen zeggen "op enkele details na" rond is. "Daar had ik geen last van, ik wilde graag spelen. Zaterdag ook (tegen Willem II, red.), maar dat was een keuze van de club."

Video: Reactie Jasper Cillessen na FK Rostov-Ajax (4-1)

Concurrentie

Cillessen wilde tegenover de camera's van Ziggo Sport niets kwijt over zijn status bij FC Barcelona, waar hij moet concurreren met Marc-André ter Stegen.

"Bij Ajax moest ik ook eerst concurreren met Kenneth Vermeer. Die strijd heb ik gewonnen. Dat ga ik nu weer doen. Daarbij speelt Barcelona zo'n zestig wedstrijden in het jaar. Dat zijn er een stuk meer dan hier bij Ajax."