Tim Krul is de nieuwe keeper van Ajax. De Amsterdammers bereikten dinsdagavond overeenstemming met Newcastle United over de komst van de doelman op huurbasis.

Krul (28) wordt in Amsterdam de opvolger van Japser Cillessen (27), meldt De Telegraaf. De doelman vertrekt na de wedstrijd tegen FK Rostov naar FC Barcelona.

Krul verlengde zijn in 2017 aflopende contract in Newcastle met één seizoen. Dat was voor de Engelsen een voorwaarde om hem tijdelijk naar Amsterdam te laten gaan. Zo ligt Krul na zijn verhuurperiode nog een jaar vast bij de club uit het Championship.

Na een zware knieblessure is Krul vrijwel volledig fit. Op 10 oktober vorig jaar blesseerde Krul zich in een interland van Oranje tegen Kazachstan. Sindsdien speelde hij geen wedstrijd meer.

Barcelona

Volgens Spaanse media wordt donderdag en vrijdag de medische keuring van Cillessen verricht. Als dat naar wens verloopt, wordt Cillessen vrijdag in Camp Nou gepresenteerd als nieuwe doelman. Er zou zo'n 14 miljoen euro gemoeid zijn met de overgang.

Cillessen is in Barcelona de opvolger van Claudio Bravo. De Chileen staat op het punt om naar Manchester City over te stappen. Met de Duitse keeper Marc-André ter Stegen moet Cillessen de concurrentiestrijd aangaan bij de kampioen van Spanje.

Woensdagavond speelt de Groesbeekse keeper zijn laatste duel voor Ajax. Al wilde trainer Peter Bosz vooraf niet zeggen of Cillessen in de basis begint in de wedstrijd tegen FK Rostov in de play-offs voor de Champions League.

Ajax kan zich tegen de Russen plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Vorige week eindigde de thuiswedstrijd in 1-1. Bij uitschakeling rest voor Ajax een plek in de groepsfase van de Europa League.

FK Rostov-Ajax wordt woensdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl, NUsport.nl en Veronica. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.