Dwight Lodeweges is per direct aangesteld als bondscoach van Oranje onder-20. Dat heeft de KNVB dinsdagmiddag bekendgemaakt.

Lodeweges is momenteel in dienst bij PEC Zwolle als ‘high potential coach’. Deze functie zal hij gaan combineren met het trainerschap bij Nederland onder-20.

Het is de eerste keer voor de 58-jarige Lodeweges dat hij aan de slag gaat als bondscoach. Eerder was hij als trainer actief bij PEC Zwolle, FC Groningen, NEC, SC Cambuur en sc Heerenveen.

Jelle Goes, technisch manager bij de KNVB, denkt dat Lodeweges de juiste man is om het beloftenelftal te begeleiden. "Dwight weet met zijn achtergrond precies wat het vraagt om door te stromen naar de Eredivisie. En dat is precies het punt in hun carrière waar veel van de spelers die in Onder 20 zitten op zijn aanbeland."

Stekelenburg

Ook Oranje onder-19 krijgt met Maarten Stekelenburg een nieuwe hoofdtrainer. De 43-jarige coach trainde van 2013 tot 2015 al Oranje onder-17. Robert Wijnands, de trainer van de selectie onder-19 bij FC Utrecht, wordt assistent van Stekelenburg.

"Maarten brengt een schat aan ervaring mee in het coachen van jeugdspelers. Daarnaast kent hij een groot deel van deze lichting, omdat hij hen onder zijn hoede had op het EK onder017 in Malta", aldus Goes.