Ola John komt ook dit seizoen uit in het Championship. Wolverhampton Wanderers heeft maandag bevestigd dat het de Nederlander voor een seizoen huurt van Benfica.

De 24-jarige John speelde vorig seizoen op huurbasis voor Reading, waar hij in 33 wedstrijden vier keer scoorde.

De aanvaller stapte in de zomer van 2012 voor zo'n 9 miljoen euro over van FC Twente naar Benfica, maar hij wist in Portugal nooit een vaste basisplaats te veroveren. De jongere broer van Collins John werd in 2014 ook al een halfjaar verhuurd aan Hamburger SV.

John heeft één interland voor het Nederlands elftal achter zijn naam staan. In 2013 liet bondscoach Louis van Gaal hem spelen in een vriendschappelijk duel met Italië (1-1).

Borthwick-Jackson

Wolverhampton Wanderers deed maandag nog meer zaken op de transfermarkt, want Cameron Borthwick-Jackson wordt voor één jaar gehuurd van Manchester United.

De 19-jarige verdediger debuteerde vorig jaar onder Van Gaal in het eerste elftal van United, maar onder de nieuwe manager José Mourinho hoefde hij niet op speeltijd te rekenen.

De 'Wolves' staan na vier wedstrijden derde in het Championship met acht punten. Vorig seizoen eindigde de ploeg als veertiende op het een na hoogste niveau in Engeland.