PSV heeft maandag bevestigd dat Siem de Jong komend seizoen bij PSV speelt. De Eindhovenaren huren de middenvelder voor één seizoen van van Newcastle United. 

Bij PSV gaat Siem de Jong samenspelen met zijn jongere broer Luuk de Jong (25). De twee speelden eerder al samen in de jeugdopleiding van De Graafschap, maar als profs zaten ze nog nooit bij hetzelfde clubteam.

"Daar kijk ik echt naar uit", zegt Siem de Jong op de site van zijn nieuwe club over samenspelen met zijn broer. "Het is al lang een wens van ons allebei. Het lijkt me heel speciaal wanneer het straks écht gebeurt”

Video: Siem de Jong tekent huurcontract bij PSV

Medische keuring

De 27-jarige oud-Ajacied meldde zich zondag al op de Herdgang voor de medische keuring. Hij is hersteld van de hamstringblessure die hij tijdens de voorbereidingen op het nieuwe seizoen met Newcastle United opliep.

"Ik ben fit en kan eigenlijk direct met de groep gaan trainen. De komende weken moet ik vooral ritme op doen. Het is bovendien heel mooi om bij een club te komen die in de Champions League speelt en voor de titel strijdt. Ik ben heel blij dat PSV bij mij is uitgekomen, ik ben PSV dankbaar.”

De Jong maakte twee jaar geleden de overstap van Ajax naar Newcastle United, maar mede door blessures kwam hij slechts tot 22 competitieduels in Engeland.

Ramselaar

PSV haalde eerder deze zomer al middenvelder Bart Ramselaar van FC Utrecht.

Ook verdediger Daniel Schwaab (VfB Stuttgart) en doelman Hidde Jurjus (De Graafschap) maakten de overstap naar de Eindhovenaren.