Gonzalo Higuain gaf zaterdag zijn antwoord aan critici die zijn fitheid in twijfel trokken door in zijn eerste competitiewedstrijd voor Juventus de winnende treffer te maken tegen Fiorentina (2-1).

"Ik vind het prima als iedereen blijft zeggen dat ik te dik ben, ik zal gewoon doelpunten blijven maken", aldus Higuain  maandag tegen Tuttosport.

"Kom op zeg, het gaat prima met me. Ik heb twintig dagen getraind en eerlijk gezegd begrijp ik niks van alle aandacht voor mijn fitheid."

De 28-jarige Argentijn stapte deze zomer voor liefst 90 miljoen euro over van Napoli naar Juventus. Omdat hij in juni meedeed aan de Copa America, begon hij later aan de voorbereiding bij zijn nieuwe club en bij zijn officieuze debuut begin deze maand leek hij op foto's wat aan de dikke kant.

Het zorgde voor veel kritiek op Higuain, maar in het openingsweekend van de Serie A was de topscorer van vorig jaar (36 goals) direct heel belangrijk.

"Je droomt van avonden zoals deze, maar meestal komen die dromen niet uit. Deze keer ging het wel als in mijn dromen", doelt Higuain op zijn succesvolle debuut.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma van de Serie A