Bondscoach Sam Allardyce van Engeland gaat doelman Joe Hart (29) oproepen voor de eerste kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2018 tegen Slowakije.

Dat is opvallend omdat de keeper dit seizoen bij Manchester City in de Premier League nog niet werd opgesteld. Naar verluidt heeft hij van clubcoach Pep Guardiola te horen gekregen dat hij mag vertrekken.

Bovendien liet FC Barcelona dit weekeinde weten met Manchester City in onderhandeling te zijn over een transfer van doelman Claudio Bravo. Ajax-doelman Jasper Cillessen is de vermoedelijke opvolger van Bravo in Barcelona.

''Joe maakt zeker deel uit van onze selectie'', verklaarde Allardyce. Of de 63-voudig international ook daadwerkelijk onder de lat staat in Slowakije bleef onduidelijk.

''Over mijn plannen ga ik eerst met hem zelf in gesprek, voor ik daar een mededeling over doe. Zo werkt dat met alle spelers.''

Koeman

Bij Manchester City, na twee duels medekoploper in Engeland, staat vooralsnog de Argentijn Willy Caballero onder de lat. Everton, met als trainer Ronald Koeman, zou interesse hebben in Hart.

Allardyce maakt na de volgende speelronde in de Premier League zijn eerste selectie als bondscoach bekend. Hij is de opvolger van Roy Hodgson, die na het teleurstellende EK in Frankrijk opstapte.

Behalve Slowakije zijn in groep F ook Schotland, Slovenië, Litouwen en Malta tegenstanders van de Engelsen.