Frank de Boer vindt dat Internazionale op alle vlakken beter moet presteren. De club begon het seizoen in de Serie A zondag met een 2-0 nederlaag bij Chievo Verona.

"Je kunt niet ontkennen dat we een moeizame wedstrijd speelden", zegt de trainer op de website van de Italiaanse club. "Het seizoen is pas net begonnen, we zullen zowel ons spel als fysiek moeten verbeteren."

De Boer koos bij zijn debuut voor een 3-5-2-systeem. "Ik ben met deze formatie begonnen, omdat Chievo met een ruit op het middenveld speelde. Met drie man achterin hadden we nog een vrije verdediger over."

"We zijn erg teleurgesteld over deze wedstrijd. Je wilt altijd drie punten en niemand had deze prestatie verwacht."

Inter speelt zondag in zijn tweede competitieduel thuis tegen Palermo. "We hebben nu een week de tijd om ons te verbeteren", stelt De Boer. "Zowel qua fysiek als de manier van spelen bij balverlies, dat was ook een onderdeel waar we problemen mee hadden."

"Het is lastig om de conditie van de spelers te verbeteren, want dat gaat het best door wedstrijden te spelen. Helaas staan er bij de wedstrijden nu al drie punten op het spel."

Italiaans

De Boer weigerde de schuld voor de gebrekkige conditie van zijn spelers in de schoenen van zijn voorganger Roberto Mancini te schuiven.

"Ik kan de vorige coach hier niet de schuld van geven. We moeten het probleem gewoon zo spoedig mogelijk oplossen."

De oud-trainer van Ajax hoopt snel de Italiaanse taal onder de knie te krijgen. "Ik heb tot dusverre drie lessen gevolgd. Ik studeer op de taal en hoop snel in staat te zijn om goed Italiaans te kunnen spreken."