Feyenoord heeft zondagmiddag de derde zege op rij geboekt in de Eredivisie. In Almelo waren de Rotterdammers met 1-0 te sterk voor Heracles.

Karim El Ahmadi zette Feyenoord na een halfuur spelen op voorsprong. Na een goede aanval van de Rotterdammers kwam de bal bij de middenvelder terecht, die vervolgens in één keer raak schoot.

Feyenoord begon sterk aan het duel en had al eerder op voorsprong kunnen staan. Basisdebutant Steven Berghuis kreeg al na enkele minuten een goede kans, maar zag zijn inzet afketsen tegen de paal. Ook Dirk Kuijt en Rick Karsdorp kregen goede mogelijkheden.

Na het doelpunt van de Rotterdammers ging Heracles nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De beste kans kwam op naam van Iliass Bel Hassani, die zijn schot net naast het doel zag verdwijnen.

Ook na rust waren er goede kansen voor de thuisploeg, via onder anderen Paul Gladon en Thomas Bruns. De verdediging van Feyenoord stond echter goed opgesteld en kwam tijdens het laatste halfuur nog nauwelijks in de problemen.

Met Vincent Vermeij voor verdediger Tim Breukers probeerde Heracles nog een slotoffensief te forceren, maar tot grote kansen kwam de ploeg niet meer.

Door de overwinning komt Feyenoord weer in punten gelijk met PSV en en ADO Den Haag. De Rotterdammers hebben echter een beter doelsaldo.

Van Bronckhorst

Ondanks de overwinning zag Giovanni van Bronckhorst nog genoeg ruimte voor verbetering. "Een start met negen punten zonder tegengoals geeft vertrouwen, maar we kunnen beter. Vooral voetballend is er nog verbetering mogelijk, we waren slordig en niet vast aan de bal."

"We hebben deze wedstrijd op karakter gewonnen", vervolgde de Feyenoord-trainer. "Zeker in de laatste minuten groeide er iets in het team, om ten koste van alles te willen winnen. Ik ben blij met dit resultaat."

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie