Joël Veltman vond dat Ajax de nederlaag zaterdag tegen Willem II (1-2) volledig aan zichzelf te wijten had. De centrale verdediger was niet te spreken over de instelling van de Amsterdammers.

"Deze nederlaag heeft niets met tactiek te maken, dit is gewoon puur de instelling. Ik had het gevoel dat wij dachten dat we het op 80 procent konden doen. Juist als je vroeg op voorsprong komt, moet je extra scherp zijn", zei Veltman na afloop van het verloren duel tegen FOX Sports.

Ajax kende in de Amsterdam Arena nog wel een uitstekende start. Davy Klaassen zette de thuisploeg na 23 seconden op voorsprong. Willem II boog de achterstand halverwege het eerste bedrijf in een tijdsbestek van vijf minuten om en hield na rust eenvoudig stand.

"In de tweede helft liepen we achter de feiten aan. We wilden vol druk zetten, maar dat lukte niet", aldus Veltman. "We probeerden het na rust nog wel, alleen creëerden we weinig uitgespeelde kansen. Dat viel tegen. Het is duidelijk dat we niet lekker in de competitie zitten."

Rostov

Veltman denkt niet dat het slechte resultaat en het zeer matige spel tegen Willem II van invloed zullen zijn op de wedstrijd tegen FK Rostov. Ajax strijdt woensdag in Rusland om een ticket voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Het eerste duel eindigde in 1-1.

"Dat is een wedstrijd op zich en we gaan er alles aan doen om ons te kwalificeren."

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Eredivisie