Voetbal

De Boer vol vertrouwen voor competitiedebuut als Inter-trainer

Frank de Boer is klaar voor zijn competitiedebuut met Internazionale. Onder leiding van de Nederlandse trainer nemen de Milanezen het zondag op tegen Chievo.

"We hebben ons heel goed voorbereid. We zijn pas anderhalve week hier, maar ik heb er veel vertrouwen in. Ik heb goede dingen gezien en de spelers hebben er zin in om te beginnen", aldus De Boer.

Op zijn eerste persconferentie in de aanloop naar een wedstrijd, die hij in het Engels afwerkte, wilde de 112-voudig international van Oranje zijn selectie nog niet prijsgeven. "Dat deed ik bij Ajax ook niet. Dat zullen jullie morgen zien."

De Boer verklapte verder dat hij er hard aan werkt om Italiaans te leren. "Ik heb nu drie lessen gehad en doe mijn huiswerk. Ik hoop de taal snel te kunnen spreken."

Na afloop van het voorbije Eredivisieseizoen stapte De Boer op als coach van Ajax, waar hij vijfenhalf jaar aan het roer stond en onder meer vier landstitels veroverde. Bij de 'Nerazzurri' werd hij aangesteld als opvolger van de vertrokken Roberto Mancini.

Afgelopen zaterdag debuteerde de Noord-Hollander in het Ierse Limerick als Inter-coach met een zege op Celtic in het vriendschappelijke toernooi om de Champions Cup (2-0).

Bekijk het programma in de Serie A

Lees meer over:
Tip de redactie