Voetbal

Boliviaanse bondscoach neemt 93 spelers op in voorselectie

Bolivia hoeft niet te vrezen voor een spelerstekort voor de WK-kwalificatieduels met Peru en Chili. Liefst 93 spelers zijn opgenomen in de voorselectie van bondscoach Angel Guillermo Hoyos.

Hoyos werd onlangs aangesteld als opvolger van Julio Cesar Baldivieso, die de Bolivianen slechts drie punten uit elf wedstrijden bezorgde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK van 2018.

Bolivia houdt als nummer voorlaatst alleen Venezuela achter zich, dat het moet doen met één schamel puntje. Om uitzicht op rechtstreekse plaatsing het eindtoernooi in Rusland te houden, moeten de 'Groenen' op 1 september in eigen huis winnen van Peru.

Daarvoor heeft Hoyos in elk geval genoeg spelersmateriaal tot zijn beschikking, bleek donderdag toen hij zijn voorselectie bekendmaakte. Zeven keepers, 27 verdedigers, 34 middenvelders en 25 aanvallers mogen hopen op een definitieve oproep voor de twee duels.

Uiteindelijk zal de kersverse keuzeheer zijn voorlopige selectie terug moeten brengen tot een 23-koppig keurkorps, waardoor een flink aantal spelers teleurgesteld zal worden.

Bolivia deed in het verleden drie keer mee aan het wereldkampioenschap. In zowel 1930, 1950 als 1994 was de groepsfase het eindstation voor de Zuid-Amerikanen.

Tip de redactie