Voetbal

Van den Brom vol lof over AZ na Europese uitzege

Coach John van den Brom van AZ zag zijn ploeg donderdag een grote stap naar de groepsfase van de Europa League zetten. AZ won in Servië met 3-0 van Vojvodina.

"We hebben het fantastisch gedaan", zei de trainer tegen FOX Sports. "Als je uit met 3-0 wint, is dat super. We hebben ook een aantal mooie goals gemaakt. Wat wil je nog meer?"

Van den Brom zag Stijn Wuytens (twee keer) en Fred Friday scoren. Het moet daarom heel raar lopen wil AZ niet opnieuw de groepsfase van het tweede Europese bekertoernooi bereiken.

"We hebben een goede stap gezet. Ik ben dan ook heel erg trots. Dit hadden we ook even nodig", erkende Van den Brom, die met AZ in de competitie nog op de eerste zege wacht. "We zijn een echte Europa-fighter."

FK Vojvodina-AZ in beeld

Wuytens

Wuytens was het met zijn trainer eens. "Hier hadden we vooraf voor getekend. We hebben het heel zakelijk gespeeld: onze kansen afgemaakt en compact verdedigd", zei hij op de website van AZ.

De Belg genoot van zijn tweede doelpunt, een vrije trap die fraai in de kruising belandde. "Een heerlijke bal, die ga ik nog wel even terugkijken. Ik voelde toen ik ‘m raakte al dat het een goede kon zijn en hij viel binnen. Een mooi moment. Dit was een perfecte vrije trap."

Lees meer over:
Tip de redactie