Voetbal

Pochettino heeft alle vertrouwen in Vorm bij afwezigheid van Lloris

Tottenham Hotspur-manager Mauricio Pochettino weet zeker dat Michel Vorm het de komende weken goed zal doen als de vervanger van de geblesseerde eerste keeper Hugo Lloris.

"Het is altijd lastig als je aanvoerder niet op het veld staat, maar ik heb het volste vertrouwen in Michel. Hij deed het goed in de voorbereiding", aldus Pochettino donderdag op de persconferentie in aanloop naar het Premier League-duel met Crystal Palace van zaterdagmiddag.

Lloris viel afgelopen weekend in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen het Everton van Ronald Koeman (1-1) al na 35 minuten uit met een hamstringblessure.

De Fransman zal minimaal vier weken moeten toekijken, waardoor Vorm voorlopig onder de lat zal staan bij de Spurs. De 32-jarige Nederlander speelde sinds zijn transfer van Swansea City twee jaar geleden vijf wedstrijden in de Premier League voor Tottenham.

"Maar Michel heeft een heleboel vriendschappelijke wedstrijden gespeeld en hij is er klaar voor", stelt Pochettino. "Hij heeft veel ervaring in de Premier League en als international. We hebben geen twijfels over zijn kwaliteiten."

Oranje

Vorm werd eerder op donderdag door bondscoach Danny Blind net als Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Maarten Stekelenburg opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

De laatste interland voor de 15-voudig international dateert van het WK van 2014, toen hij in de strijd om de derde plek tegen Braziliƫ (3-0 winst) vlak voor tijd mocht invallen.

Tottenham Hotspur-Crystal Palace begint zaterdag om 16.00 uur.

Bekijk het programma, de stand en de uitslagen van de Premier League

Tip de redactie