Voetbal

Luis Enrique snapt niet waarom Barcelona om Super Cup moest spelen

Coach Luis Enrique van Barcelona zet vraagtekens bij de opzet van de Spaanse Super Cup. Met zijn ploeg won hij woensdag ten koste van Sevilla de prijs, maar vroeg zich hardop af wat de waarde van de trofee is.

''We willen graag iedere prijs winnen. Ook de spelers gingen ervoor, maar eigenlijk snap ik het niet waarom we om deze trofee voetballen.''

De strijd gaat bij de Super Cup tussen de landskampioen en de bekerwinnaar, maar afgelopen seizoen won Barcelona deze allebei.

''Eigenlijk slaat het nergens op om de Super Cup te spelen als een club de landstitel en de beker heeft gewonnen'', vindt Enrique.

In Spanje spelen de clubs als enige grote competitie ook nog een thuis- en uitwedstrijd. ''Maar in het voetbal moet je niet vasthouden aan geschiedenis. We moeten ontwikkelen, verbeteren. Dat doen wij als spelers en coaches ook. De bond zou dat ook moeten doen.''

Tijndes de twee wedstrijden om de Super Cup liepen Barcelona-spelers Andres Iniesta, Jérémy Mathieu en Javier Mascherano blessures op, waardoor zij enkele weken uitgeschakeld zijn.

Lees meer over:
Tip de redactie