Fortuna Sittard mag op 3 september geen oefenwedstrijd spelen tegen Galatasary, de Turkse club van trainer Jan Olde Riekerink en Wesley Sneijder.

De gemeente Sittard-Geleen geeft geen toestemming voor het duel, zo meldt de Limburgse club donderdag.

De gemeente heeft het duel verboden omdat Galatasaray volgens de politie supporters heeft die in het verleden meerdere keren betrokken zijn geweest bij ernstige ongeregeldheden.

"De politie stelt vast dat bij de voorgenomen wedstrijd mogelijk triggers kunnen ontstaan voor wat betreft een escalatie. Verder is het de afspraak dat politie-inzet bij vriendschappelijke wedstrijden zo laag mogelijk gehouden wordt. Dat is in dit geval echter niet mogelijk'', aldus de gemeente.

Inspanningen

Isitan Gün, de Turkse eigenaar van Fortuna Sittard, betreurt het besluit. "Voor ons fans en sponsoren was het een mooie gelegenheid geweest om Galatasaray in Sittard te ontvangen."

"We gaan door met onze inspanningen die er voor gaan zorgen dat Fortuna Sittard de prominente plaats in het Nederlandse en internationale voetbal krijgt die het verdient."

Eerder deze zomer verbood de gemeente Arnhem een oefenwedstrijd tussen PSV en West Bromwich Albion vanwege de vrees voor supportersrellen.