PSV heeft de komst van Bart Ramselaar bevestigd. De middenvelder die overkomt van FC Utrecht tekent voor vijf jaar.

Ramselaar doorstond woensdagavond de medische keuring en tekende donderdagochtend het contract bij de landskampioen. Later op de dag traint de Amersfoorter voor het eerst mee bij de club uit Eindhoven. Hij gaat met rugnummer 25 spelen.

"We zijn erg content dat we een van de grootste talenten in Nederland naar PSV hebben kunnen halen", zei technisch directeur Marcel Brands van PSV bij de presentatie van Ramselaar.

"Ik denk dat we zeker kampioen worden dit jaar", zei Ramselaar in een video op Facebook waarbij fans van PSV hem vragen konden stellen. "Ik kijk ernaar uit om in de Champions League te spelen. Het is een droom om in Camp Nou tegen FC Barcelona te voetballen."

"Ik hoop hier zo veel mogelijk aan spelen toe te komen en me goed te kunnen ontwikkelen. PSV is duidelijk een stap hogerop. Hier spelen veel internationals van wie ik veel kan leren."

PSV leek in eerste instantie af te haken voor de 20-jarige middenvelder. Technisch manager Marcel Brands liet weten het door Utrecht gevraagde bedrag, naar verluidt 7 miljoen euro, te hoog te vinden.

Vijf miljoen

Utrecht heeft de vraagprijs echter aardig laten zakken, waardoor de Eindhovenaren nu zo'n vijf miljoen euro voor de jeugdinternational neertellen. Dat bedrag kan via bonussen en een doorverkooppercentage nog oplopen.

De middenvelder brak afgelopen seizoen door bij FC Utrecht en werd zelfs opgeroepen voor Oranje. Die uitnodiging sloeg hij vanwege een blessure af. In 41 duels voor Utrecht maakte hij zes doelpunten.

PSV was op zoek naar een middenvelder, nadat duidelijk werd dat de club Marco van Ginkel niet opnieuw kan huren van Chelsea. De international kan vanwege een het herstel van een knieblessure voorlopig niet spelen.

Ook oud-Ajacied Siem de Jong was in beeld om de vacante positie op te vullen.