Voetbal

Henriksen op tijd fit voor Europa League-duel AZ

Markus Henriksen kan donderdagavond met AZ uitkomen in het uitduel met FK Vojvodina in de play-offs van de voorrondes van de Europa League.

De middenvelder is op tijd hersteld van een lichte blessure die hij zondag in het door zijn club verloren duel met PSV (1-0) opliep.

Voor de geblesseerde Ben Rienstra en Jop van der Linden komt de wedstrijd in het Servische Novi Sad nog te vroeg. Ook Muamer Tankovic ontbreekt nog in de selectie van coach John van den Brom.

De Zweed is nog maar net terug van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar hij in de eerste ronde werd uitgeschakeld met Zweden.

Goed gevoel

Van den Brom heeft ondanks de nederlaag een goed gevoel overgehouden aan de nederlaag bij PSV. "In Eindhoven hebben we zondag voor het eerst verloren dit seizoen. Toch denk ik denk dat we daar wel goede dingen uit hebben gehaald om de groepsfase van de Europa League te bereiken."

"Vojvodina is een goede ploeg, maar niet net zo goed als PSV. We kunnen wel kiezen voor de manier van spelen die aansluit bij de aanpak van zondag. Maar als we eruit komen, moeten we zakelijker zijn in de afwerking. We willen graag die uitgoal maken."

Dejan Meleg is een van de smaakmakers van FK Vojvodina. De aanvaller slaagde niet bij Ajax, dat hem ook nog aan SC Cambuur verhuurde.

"Maar hij is één van de vele goede spelers die Vojvodina heeft", aldus Van den Brom. "Dat soort type spelers hebben ze wel meer. Ik zag dat Dusan Tadic hier ook vandaan komt. Dat is ook zo'n échte Servische speler. We kunnen onze borst natmaken."

Tip de redactie