Lerin Duarte keert terug bij Heracles Almelo. De 26-jarige middenvelder was transfervrij, nadat onlangs zijn contract bij Ajax ontbonden werd.

Duarte ondertekende dinsdag een contract voor drie jaar in Almelo, zo meldde Heracles op de officiële website van de club.

De oud-speler van Sparta is blij dat hij weer aan de slag kan bij de huidige nummer zes van de Eredivisie. "Ik voel veel vertrouwen bij de club. Bovendien heb ik hier al goede jaren gehad. Op dit moment is het voor mij het belangrijkste dat ik weer ga voetballen. Ik wil me graag weer bewijzen en mezelf weer op mijn oude niveau terugbrengen."

Ajax nam Duarte in de zomer van 2013 voor zo'n drie miljoen euro over van Heracles, waarvoor hij in het verleden al twee jaar en 76 wedstrijden speelde.

De Rotterdammer begon hoopvol in de Arena, maar slaagde er nooit in om een vaste waarde te worden in het elftal van de Amsterdammers.

Duarte kwam in totaal tot achttien duels in de hoofdmacht van Ajax en scoorde daarin drie keer. De afgelopen twee jaar werd hij verhuurd aan sc Heerenveen en NAC Breda.