Richairo Zivkovic vervolgt zijn loopbaan bij FC Utrecht. De 19-jarige spits komt per direct op huurbasis over van Ajax, zo bevestigen de Amsterdammers dinsdag.

Zivkovic onderging dinsdagochtend al zijn medische keuring succesvol, waarna beide clubs de laatste plooien van de transfer gladstreken.

Zivkovic kon in het huidige seizoen op weinig speeltijd rekenen onder trainer Peter Bosz. De Assenaar moest Kasper Dolberg, Mateo Cassierra en de kersverse aanwinst Bertrand Traoré voor zich dulden in de spits bij Ajax.

De jeugdinternational werd vorig seizoen door Ajax uitgeleend aan Willem II, maar kon daar geen indruk maken. Hij scoorde slechts twee keer in zestien duels en werd door de Amsterdamse club zelfs vroegtijdig teruggehaald, omdat hij naarmate het seizoen vorderde steeds minder in actie kwam in Tilburg.

Ajax nam Zivkovic in de zomer van 2014 voor zo'n twee miljoen euro over van FC Groningen. Hij speelde zeven duels in de hoofdmacht van de Amsterdammers en vond daarin twee keer het net.

Zivkovic is bij FC Utrecht de opvolger van Ruud Boymans, die eerder deze zomer naar Al Shabab vertrok.