De Haan keert terug bij KNVB als adviseur van Oranjevrouwen

Foppe de Haan gaat in aanloop naar het EK van volgend jaar optreden als adviseur van bondscoach Arjen van der Laan van de Oranjevrouwen.

"We maken graag gebruik van iemand met zijn staat van dienst en enorme kennis", zegt Van der Laan dinsdag op de site van de KNVB.

"Ik wil vooral luisteren, praten en samenwerken met iedereen", reageert De Haan op zijn nieuwe functie. "Om te kunnen kijken hoe ik eraan bij zou kunnen dragen dat het nog beter gaat."

De 73-jarige De Haan, die een 'ondersteunende rol' zal krijgen bij de Oranjevrouwen, was eerder tussen 2004 en 2009 in dienst van de voetbalbond als bondscoach van Jong Oranje, waarmee hij in 2006 en 2007 Europees kampioen werd.

De Fries nam na vorig seizoen afscheid van sc Heerenveen, waar hij de jaargang had afgemaakt als interim-trainer na het opstappen van Dwight Lodeweges.

Rio

De Oranjevrouwen wisten zich in maart op het olympische kwalificatietoernooi in eigen land niet te plaatsen voor de Spelen in Rio de Janeiro.

De ploeg richt zich nu volledig op het EK, dat volgend jaar tussen 16 juli en 6 augustus plaatsvindt in de steden Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht, Doetinchem, Deventer en Enschede.

De eerstvolgende interland van het elftal van Van der Laan is een oefenduel tegen wereldkampioen de Verenigde Staten op 18 september in The Georgia Dome in Atlanta.

Lees meer over:
Tip de redactie