Diego Costa bezorgde Chelsea maandagavond tegen West Ham United vlak voor tijd drie punten bij het debuut van manager Antonio Conte (2-1), maar volgens trainer Slaven Bilic van de 'Hammers' had de Spaanse spits eigenlijk niet meer op het veld mogen staan.

De Spanjaard gleed enkele minuten voor tijd, met al geel op zak, hard door op West-Ham doelman Adrian. De scheidsrechter deed het voorval af met een standje en vlak daarna tekende Costa voor het winnende doelpunt.

"Ik denk niet dat het een roekeloze of bewuste overtreding was, maar hij was wel te laat", aldus Bilic na afloop tegen Sky Sports. "De bal was al weg en hij kon - of moest - daarvoor een tweede gele kaart krijgen."

"Maar dat is niet mijn grootste frustratie van deze wedstrijd. Mijn grootste frustratie is dat we vlak voor tijd nog een goal moesten incasseren."

Tevreden

Costa was ook onder de vorige Chelsea-trainers José Mourinho en Guus Hiddink regelmatig onderwerp van gesprek om de verkeerde redenen. Conte, die deze zomer overkwam van het Italiaanse elftal, nam zijn spits in bescherming.

"Ik heb het incident niet gezien'', zei de Italiaan. "Ik zag alleen dat hij druk op de doelman zette en probeerde te stoppen. De scheidsrechter had het bij het juiste eind, als je het mij vraagt.''

Conte had naar eigen zeggen weinig te klagen na zijn eerste Premier League-duel. "We speelden met de juiste intensiteit en spirit. We kunnen nog veel beter, maar dit stemt me tevreden.''

Bekijk alle uitslagen, het programma en de stand in de Premier League