Voetbal

Koeman haalt aanvaller Bolasie van Crystal Palace

Het Everton van manager Ronald Koeman heeft zich versterkt met Yannick Bolasie van Crystal Palace. De aanvaller tekent een contract voor vijf jaar.

Koeman laat maandag op de site van Everton weten veel te verwachten van de Congolees.

"Ik volg Yannick al een tijdje. Hij is het type aanvaller waarvan ik hou. Hij is snel, sterk en kan op meerdere posities uit de voeten. Daarnaast heeft hij al ervaring in de Premier League en met 27 jaar heeft hij een goede leeftijd."

De transfer van Bolasie kondigde zich al een tijdje aan. Afgelopen zaterdag zei zijn coach bij Crystal Palace, Alan Pardaw, dat de aanvaller met zijn hoofd bij een andere club zat. Met de transfer zou een bedrag van rond de dertig miljoen euro gemoeid zijn.

"Ik kijk ernaar uit om te leren van iemand als Koeman. In zijn tijd was hij een geweldige verdediger en hij heeft samengespeeld met een aantal van de beste spelers ter wereld", aldus Bolasie bij de ondertekening van zijn contract.

Bolasie is de vierde aankoop van Koeman bij Everton. Eerder al werden Maarten Stekelenburg, Idrissa Gueye en Ashley Williams vastgelegd.

Tip de redactie