Voetbal

Kuipers fluit duel tussen AS Roma en Porto in voorronde CL

Björn Kuipers leidt woensdag het duel tussen AS Roma en FC Porto in de play-offs van de Champions League. Voor de 43-jarige arbiter is het zijn 39e duel in de Champions League.

In totaal floot Kuipers 113 wedstrijden in Europees verband. Bij AS Roma staat Kevin Strootman onder contract terwijl FC Porto met Bruno Martins Indi eveneens een Nederlander in de selectie heeft.

Ook Serdar Gözübüyük heeft een Europees duel toegewezen gekregen. De wedstrijd Sassuolo-Rode Ster Belgrado in de voorrondes Europa League staat onder zijn leiding. Bij de Italianen kan Timo Letschert, die onlangs overkwam van FC Utrecht, zijn Europese debuut gaan maken. 

Het duel tussen AS Roma en FC Porto wordt woensdag om 20.45 uur gespeeld. Een dag later staat de confrontatie tussen Sassuolo en Rode Ster op het programma. Ook die wedstrijd begint om 20.45 uur. 

AZ

Het duel in de voorronde Europa League van AZ tegen FK Vojvodina staat donderdag onder leiding van de Italiaan Paolo Tagliavento. De wedstrijd begint om 20.00 uur in het Karadjordje Stadion.

Eerder werd al bekend dat Ajax dinsdag de Schotse arbiter William Collum krijgt in de Champions League play-off tegen FK Rostov.

Tip de redactie