Voetbal

Wenger zoekt oorzaak van nederlaag Arsenal bij EK

Arsenal-manager Arsène Wenger heeft de schuld van het verlies van zondag tegen Liverpool (3-4) deels bij het EK gelegd. Volgens de Fransman zijn veel spelers niet fit, omdat ze op het Europese eindtoernooi hebben meegespeeld.

Wenger had in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Liverpool EK-gangers als Laurent Koscielny, Mesut Özil en Olivier Giroud gespaard, uit angst voor blessures.

Hij had wel een basisplaats voor Aaron Ramsey, die met Wales indruk maakte in Frankrijk. De middenvelder moest er vanwege een hamstringkwetsuur echter na een uur vanaf.

''We zijn er fysiek gezien gewoon niet klaar voor'', verzuchtte Wenger. ''En als spelers niet klaar zijn, raken ze zoals Ramsey geblesseerd of je geeft ze de rust die ze nodig hebben, waardoor je niet met je sterkste elftal kan spelen. Het EK heeft ons in een onmogelijke situatie gebracht.''

Klopp

Na de spectaculaire zege van zijn ploeg was Liverpool-manager Jürgen Klopp niet helemaal tevreden. De Duitser zei nog genoeg ruimte voor verbetering te zien.

Klopp sluit niet uit dat Liverpool zich de laatste weken nog gaat roeren op de transfermarkt, maar hij wil in eerste instantie kijken naar zijn huidige spelersgroep. "Verbetering draait in mijn opvatting om de training en het beter gebruiken van de kwaliteiten waar we over beschikken."

"Tegen Arsenal hebben we zeker niet alles laten zien wat we in ons hebben. We hebben aardige dingen laten zien en een aantal mindere dingen. Dat is alles."

Tip de redactie