Voetbal

Heerenveen en FC Utrecht spelen gelijk

SC Heerenveen heeft vrijdag voor de tweede week op rij een punt gepakt. De Friezen speelden in het eigen Abe Lenstra Stadion met 2-2 gelijk tegen FC Utrecht.

Voor Utrecht is het het eerste punt van het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Erik ten Hag was de competitie vorige week begonnen met een krappe nederlaag tegen PSV (2-1). Heerenveen pakte een punt bij AZ (2-2).

De thuisploeg begon goed aan het duel. Al na twaalf minuten zette Luciano Slagveer de Friezen op voorsprong. Hij tikte binnen nadat de bal door een verdediger was geblokt.

Sebastien Haller bracht Utrecht na een half uur op gelijke hoogte. De Franse spits benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Jerry St. Juste op Yassin Ayoub.

Heerenveen was amper bekomen van die tegentreffer of Bart Ramselaar zette Utrecht zelfs op voorsprong. De middenvelder haalde van zo'n twintig meter uit en vond de benedenhoek: 1-2.

De thuisploeg kwam in de tweede helft alsnog terug. Reza Ghoochannejhad scoorde uit een scrimmage: 2-2. Heerenveen kreeg nog kansen op de winst, maar die waren niet aan de Friezen besteed.

Tip de redactie