Manager Claudio Ranieri van regerend kampioen Leicester City heeft twee dagen voor de start van het nieuwe Premier League-seizoen benadrukt dat er niet weer een wonder mag worden verwacht van zijn ploeg.

"Ik denk dat er een grotere kans is dat E.T. landt op Piccadilly Circus dan dat wij weer kampioen worden", doelde Ranieri donderdag op een persconferentie met een knipoog op de bekende film van Steven Spielberg over een buitenaards wezen.

De 64-jarige Italiaan, die zijn contract bij Leicester deze week verlengde tot medio 2020, verraste vorig jaar in zijn debuutseizoen bij 'The Foxes' alle gerenommeerde topclubs in Engeland, maar hij wil voor de nieuwe jaargang niet te hoog inzetten.

"Ons doel is net als vorig jaar om veertig punten te behalen en dan om te kijken wat er gebeurt. Ook willen we een goede ervaring opdoen in de Champions League."

"Ik denk dat er nu minder druk op ons staat dan vorig seizoen. Alles is anders. Ik ben zeer benieuwd naar het komende seizoen. De grote teams zullen klaar zijn om te vechten voor de titel en wij zijn klaar om 'm te verdedigen."

Ranieri en Leicester City beginnen het nieuwe Premier League-seizoen zaterdag met een uitwedstrijd tegen promovendus Hull City.

Bekijk het programma van de Premier League