Koeman vindt dat Everton nog niet klaar is voor competitiestart

Manager Ronald Koeman heeft donderdag op de persconferentie voorafgaand aan het eerste competitieduel met Tottenham Hotspur van zaterdag aangegeven dat Everton nog niet helemaal klaar is voor het seizoen.

"We zijn er voor 70 procent klaar voor", zei Koeman. "En toen ik bij Southampton aan de competitiestart begon, was dat 100 procent."

"We zijn nog niet op het niveau waar we willen zijn. We werken hard en we zullen beter worden, maar er zal zaterdag een sterk team staan."

Koeman bevestigde dat het nog niet zeker is dat Romelu Lukaku en Seamus Coleman fit genoeg zijn voor de competitiestart. Aankoop Ashley Williams speelt nog niet.

Transfermarkt

Everton is volgens de Nederlandse trainer nog niet klaar op de transfermarkt. "We willen nog drie of vier spelers aantrekken. Ik ga niet op geruchten in", aldus Koeman. 

De namen van Yannick Bolasie (Crystal Palace), Lamine Koné (Sunderland) en Wilfried Bony (Manchester City) worden veel genoemd in Liverpool.

De club verkocht John Stones voor ongeveer 55 miljoen euro aan Manchester City en nam deze week Williams over van Swansea City. "Hij brengt ervaring, leiderschap en hij kent de Premier League", was Koeman lovend over de centrale verdediger.

Belangstelling

Koeman wil Lukaku, die in de nadrukkelijke belangstelling van Chelsea staat, niet kwijtraken. "Hij is nog steeds van Everton en wij willen onze beste spelers behouden."

Wel raakt de club vermoedelijk nog spits Oumar Niasse kwijt, die in februari ongeveer 18 miljoen euro kostte. "Naar mijn mening is hij niet wat we in de toekomst nodig hebben", zo sprak Koeman duidelijke woorden.

Zaterdag om 16.00 uur treft Everton het Tottenham Hotspur van Vincent Janssen en Michel Vorm.

Bekijk het programma van de Premier League

Lees meer over:

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

NUwerk

Tip de redactie