Ajax heeft de vierde aanwinst van deze zomer bijna binnen. De komst van huurling Bertrand Traoré van Chelsea is volgens trainer Peter Bosz "nog niet helemaal rond".

Dat bevestigt de trainer donderdag op een persconferentie. "Ik wil hem graag hebben. Het is nog niet definitief, maar ik hoop dat het zo snel mogelijk rond komt."

"Ik vind het een Ajax-spits", zegt Bosz, die Traoré bij Vitesse twee jaar onder zijn hoede had. "Ik denk dat deze jongen alle facetten beheerst."

Met Traoré (20) staat Ajax op het punt om opnieuw een erg jonge aanvaller binnen te halen. "Als ik moet kiezen tussen een goede spits of een ervaren spits, dan kies ik voor een goede", stelde Bosz. "Hij is vrij compleet, ik ben weinig spelers tegengekomen die me zo konden verrassen als hij."

Aax hoopt de spits speelgerechtigd te krijgen voor de play-offs in de Champions League tegen FK Rostov. Dinsdag is de eerste wedstrijd in Amsterdam.

Traoré geldt in Amsterdam als opvolger van Arek Milik. De Pool verruilde Ajax onlangs voor ruim 30 miljoen euro voor Napoli. Traoré kwam vorig seizoen amper aan spelen toe bij Chelsea. 

Ajax versterkte zich deze zomer eerder met spits Mateo Cassierra, die overkwam van het Colombiaanse Deportivo Cali. Ook verdedigers Davinson Sanchez (Atletico Nacional) en Heiko Westermann (Real Betis) werden aangetrokken.

Trainer Bosz won zondag zijn eerste competitieduel als trainer van Ajax met 3-1 van Sparta Rotterdam. Komende zaterdag speelt Ajax thuis tegen Roda JC.

De Amsterdammers hopen dan weer te kunnen beschikken over Amin Younes, die donderdag weer meetrainde na een liesblessure. Joël Veltman is geschorst na zijn rode kaart tegen Sparta. Mogelijk wordt hij vervangen door Sanchez.