Ronald Koeman heeft bij Everton zijn vervanger voor de naar Manchester City vertrokken verdediger John Stones binnen. Ashley Williams is overgenomen van Swansea City.

De 31-jarige Williams heeft een contract tot medio 2019 ondertekend in Liverpool. Hoeveel Everton voor de centrumverdediger heeft betaald, is niet bekendgemaakt.

Williams is de aanvoerder van de nationale ploeg van Wales. Ook bij Swansea City droeg hij de band om zijn arm. De verdediger kwam liefst acht jaar uit voor die club.

Williams kijkt er naar uit om onder Koeman te gaan werken. "Everton heeft een geweldige manager, een legende met wereldfaam. Everton toont aan de juiste richting in te gaan."

Ook Koeman heeft vertrouwen in de samenwerking. "We zochten een sterke speler centraal achterin, iemand die de competitie kent. Bovendien is Ashley een leider, dat heeft hij wel bewezen."

Everton was op zoek naar een nieuwe verdediger omdat Stones dinsdag bij Manchester City tekende. Met die transfer was zo'n 55 miljoen euro gemoeid.