Voetbal

'Premier League wordt een soort WK voor managers'

Arsenal-manager Arsène Wenger verwacht dat de strijd om de titel in de Premier League dit seizoen spannender wordt dan ooit.

"De Premier League wordt een soort WK voor managers", aldus Wenger woensdag tegen Sky Sports bij de 'Premier League Season Launch', de officiële aftrap van het nieuwe seizoen van de hoogste Engelse divisie.

"Laten we niet naïef zijn: de financiële kracht van de Premier League heeft een grote aantrekkingskracht op de beste spelers en de beste managers. Als je kwaliteit wilt, moet je daar voor betalen."

De 66-jarige Fransman begint komend weekend aan zijn 21e seizoen in dienst van Arsenal. Hij zal het onder meer moeten gaan opnemen tegen zijn nieuwe collega's Antonio Conte (Chelsea), Josep Guardiola (Manchester City) en Walter Mazzari (Watford), terwijl voormalig Chelsea-manager José Mourinho de nieuwe trainer van Manchester United is.

"Dit seizoen lijkt het lastiger te worden dan ooit. Er zijn veel clubs met hoge ambities en hoge verwachtingen. Er zijn wel zeven of acht clubs die de titel kunnen winnen."

Ranieri

Arsenal eindigde vorig seizoen als tweede, op tien punten van de verrassende kampioen Leicester City. Tottenham Hotspur, Manchester City en Manchester City maakten de top vijf vol.

Leicester City-manager Claudio Ranieri, die woensdag zijn contract bij 'The Foxes' verlengde tot medio 2020, kijkt door de grote concurrentie alleen maar meer uit naar het nieuwe seizoen.

"Dat maakt de Premier League zo mooi", zegt de Italiaan. "Ik wil me testen tegen iedereen en ik denk dat het heel interessant wordt omdat iedere manager zijn eigen filosofie heeft en er een heel mooie mix is dit seizoen."

De Premier League begint zaterdag met een programma van zeven wedstrijden, met onder meer Hull City-Leicester City. Arsenal speelt zondag direct een topper, thuis tegen Liverpool.

Bekijk het programma van de Premier League

Tip de redactie