Succescoach Ranieri verlengt contract bij kampioen Leicester City

Leicester City heeft de verbintenis van succescoach Claudio Ranieri verlengd. De 64-jarige Italiaan staat nu tot medio 2020 onder contract bij de club die hij vorig seizoen verrassend naar de Engelse titel leidde.

"Vanaf het moment dat ik met de eigenaars van Leicester begon te praten over hun visie, wist ik dat ik voor een lange periode onderdeel wilde zijn van deze club", reageert Ranieri woensdag op de site van Leicester City.

"Vorig seizoen zorgde onze passie en harde werk ervoor dat we iets magisch konden bereiken. Als we blijven vechten met ons hart, dan weet ik zeker dan we samen succesvol kunnen blijven."

De oud-trainer van onder andere Napoli, Fiorentina, Valencia, Atletico Madrid, Chelsea, Juventus, AS Roma, Internazionale en AS Monaco tekende een jaar geleden na een mislukt avontuur als bondscoach van Griekenland een driejarig contract bij 'The Foxes'.

Volgens Engelse media is het salaris van Ranieri verdubbeld door zijn nieuwe verbintenis, van 1,75 miljoen euro naar 3,5 miljoen euro per jaar.

Beloond

De trainer uit Rome wordt zo beloond voor zijn geweldige debuutseizoen, waarin hij Leicester naar de eerste Engelse landstitel leidde in het 132-jarige bestaan van de club.

"Twaalf maanden geleden brachten we een man naar Leicester waarvan we dachten dat hij ons met zijn ervaring en kennis kon helpen in de volgende fase van ons lange termijn-plan", zegt vicepresident Aiyawatt Srivaddhanaprabha, de zoon van de Thaise eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha.

"Wat hij sindsdien heeft gepresteerd, is meer dan we ooit hadden durven verwachten. De kwaliteiten van Claudio, als mens en als trainer, zijn duidelijk sinds hij arriveerde bij Leicester. Daarom zijn we ontzettend blij dat Claudio langer aan de club verbonden blijft."

Leicester City opent het nieuwe seizoen in de Premier League zaterdag met een uitwedstrijd tegen promovendus Hull City.

Bekijk het programma in de Premier League

Tip de redactie