Voetbal

Zidane prijst Asensio na wonderschone eerste treffer voor Real

Marco Asensio Willemsen is blij met zijn eerste treffer voor Real Madrid. De zoon van een Spaanse vader en een Nederlandse moeder scoorde dinsdagavond op fraaie wijze in de wedstrijd om de Europese Super Cup tegen Sevilla.

De middenvelder schoot na twintig minuten de bal van buiten het strafschopgebied hard in de kruising. Het betekende de openingstreffer voor Real Madrid, dat uiteindelijk na verlenging met 3-2 zou winnen.

"Ik ben erg blij", zei Asensio (20) tegen BeIn Sports. "Ik zag ruimte om te schieten en gelukkig ging hij er in. Mooi om mijn eerste doelpunt voor Real Madrid te maken."

"We hebben er hard voor moeten knokken, maar we scoorden in de laatste minuut van de wedstrijd. Dani Carvajal maakte een mooi doelpunt, we zijn blij dat we deze prijs hebben kunnen winnen."

Zidane

Real Madrid nam het talent een jaar geleden over van Real Mallorca om hem vervolgens te verhuren aan Espanyol.

In de voorbereiding mocht Asensio zich bewijzen, al kreeg de aanvallende middenvelder rugnummer 28 toebedeeld. In Spanje bestaat de eerste selectie uit de spelers met rugnummers 1 tot en met 25.

Inmiddels heeft Asensio trainer Zidane overtuigd van zijn kwaliteiten. "Niet alleen zijn doelpunt was goed, hij heeft de hele wedstrijd goed gespeeld", zei Zidane na afloop van de wedstrijd op de persconferentie.

Er bestaat veel belangstelling voor Asensio. Volgens Spaanse media waagde FC Porto deze week nog tevergeefs een poging om de middenvelder te huren.

"Asensio blijft bij Real Madrid, dat is mijn plan", stelde Zidane. "Als hij meespeelt, speelt hij goed. Ik ben blij met het werk dat hij vandaag verzet heeft."

Modric

Asensio speelde dinsdag de volle 120 minuten. Bij Real Madrid begonnen de middenvelders Luka Modric en James Rodriguez op de bank, omdat ze pas recent de training hervatten.

De Primera Division begint voor Real Madrid op 21 augustus met een uitwedstrijd tegen Real Sociedad.

Tip de redactie