Voetbal

Mourinho sneert naar Wenger en Klopp na kritiek op transfersom Pogba

Volgens José Mourinho laten andere coaches zich alleen uit over de transfersom voor Paul Pogba omdat zij met hun clubs financieel niet kunnen wedijveren met Manchester United.

"Soms gebeuren er dingen in het voetbal en worden er records verbroken, maar dat is alleen mogelijk bij clubs als Manchester United", reageert Mourinho tegenover clubkanaal MUTV op de kritiek van Arsène Wenger en Jürgen Klopp.

De 'Red Devils' rondden in de nacht van maandag op dinsdag de transfer van Pogba af. Met de rentree van de middenvelder op Old Trafford is een bedrag van minimaal 105 miljoen euro gemoeid. Dat maakte de 23-jarige Fransman de duurste speler ooit.

"Complete waanzin", oordeelde Arsenal-manager Wenger. Ook Liverpool-trainer Klopp zou nooit zo diep in de buidel tasten als United nu doet voor de Juventus-speler. "Zelfs niet als ik een oneindig budget zou hebben", zei de Duitser.

Mourinho is echter van mening dat zijn concurrenten geen recht van spreken hebben. "Ik denk niet dat zij ooit in zo een situatie terecht zullen komen, want daarvoor moet je bij een van de mondiale topclubs werken", sneert de Portugees, die al vaker in de clinch lag met Wenger.

Eerder had de opvolger van Louis van Gaal in Manchester al aangegeven de opmerkingen van Wenger en Klopp "onethisch" te vinden. "Als ik iets doe is het niet oké, maar als anderen het doen is het allemaal wel normaal."

Video: Pogba denkt niet na over hoogte transferbedrag

Tip de redactie