De Boer tekent voor drie jaar bij Internazionale

Internazionale heeft dinsdag de aanstelling van Frank de Boer bevestigd. De 46-jarige trainer tekent een contract voor drie jaar bij de club uit de Serie A.

De Boer wordt om 14.00 officieel gepresenteerd en leidt dinsdagmiddag al zijn eerste training bij Inter. Orlando Trustfull en Michel Kreek zullen hem bijstaan als assistent-trainers. 

De Boer kwam maandag al aan in Milaan om de laatste onderhandelingen te voeren met Internazionale. Hij liet op het Twitteraccount van de Italiaanse topclub weten erg blij te zijn om in Milaan te zijn en dat hij de fans snel hoopt te zien.

De Boer is bij Inter de opvolger van Roberto Mancini, die deze week werd ontslagen. De Italiaan eindigde het afgelopen seizoen met zijn ploeg als vierde in de Serie A, met een achterstand van maar liefst 24 punten op kampioen Juventus.

Video: Frank de Boer arriveert op luchthaven van Milaan

Kampioenschappen

De Boer leverde aan het einde van het vorige seizoen zijn contract in bij Ajax, dat op de laatste speeldag de titel misliep.

Hij debuteerde in december 2010 als hoofdtrainer bij de club uit Amsterdam. De Boer was uiterst succesvol met vier kampioenschappen op rij. Deze zomer viel zijn naam bij Everton en Southampton. Tot een overgang kwam het echter niet.

Internazionale veroverde zes jaar geleden voor het laatst de landstitel. Dat was het vijfde kampioenschap op rij. Met Wesley Sneijder in de gelederen en José Mourinho als coach wonnen de 'Nerazzurri' in 2010 ook de Champions League.

Lees meer over:
Tip de redactie