Voetbal

Juventus-coach Allegri neemt het op voor 'te dikke' Higuain

Juventus-trainer Massimiliano Allegri heeft het opgenomen voor aanwinst Gonzalo Higuain. De voor maar liefst 90 miljoen euro van Napoli overgekomen spits oogde zondag tijdens zijn officieuze debuut wat aan de dikke kant.

Higuain kwam in de tweede helft van het met 3-2 gewonnen oefenduel met West Ham United in het veld. Het voorkomen van de 28-jarige Argentijn was na afloop het gespreksonderwerp van de dag. Hij werd op sociale media belachelijk gemaakt.

Allegri maakt zich desondanks geen zorgen over de fitheid van Higuain. "Wij weten dat Gonzalo een erg goede speler is. Hij is nu nog niet in topconditie, dat zagen wij ook."

Volgens Allegri is Higuain niet de enige speler die in de komende weken aan zijn lichaam moet werken. "Daar hebben ook de spelers die actief zijn geweest op het EK last van. We hebben momenteel twee groepen, waarvan er één wat fitter is."

Topscorer

De oefenmeester van de kampioen van Italië was niet ontevreden over de prestatie van Higuain in de wedstrijd tegen West Ham United. "We zagen een aantal goede momenten, we weten hoe goed hij is."

Higuain kroonde zich vorig jaar tot topscorer van de Serie A. Juventus begint op zaterdag 20 augustus het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Fiorentina.

Lees meer over:
Tip de redactie