Ajax-trainer Peter Bosz was zondag een tevreden man na de 3-1 uitzege op Sparta Rotterdam. De Apeldoorner constateert dat zijn ploeg de stijgende lijn te pakken heeft.

Na een 1-1 ruststand stelden de Amsterdammers de zege in de tweede helft veilig door doelpunten van Daley Sinkgraven en Mateo Cassierra.

"Ik ben niet volledig tevreden, maar dat ben ik nooit. Ik vond het wel een terechte overwinning. We hebben twee mooie doelpunten gemaakt. Het kan altijd beter, maar er zit een stijgende lijn in", zei Bosz voor de camera van FOX Sports.

De 52-jarige trainer, die deze zomer Frank de Boer opvolgde als trainer van Ajax, ziet dat de spelers steeds meer uitvoeren wat hij van ze verlangt.

"Onze bedoelingen zijn duidelijk. We zetten druk naar voren en spelen op de helft van de tegenstander. Tegen een compact spelend team als Sparta is het niet makkelijk om openingen te vinden, maar we hebben wel wat kansjes gehad."

Sinkgraven

Bosz was blij dat de eerste drie punten van het seizoen direct binnen zijn. "De winst is het belangrijkste en bij vlagen heb ik aardig voetbal gezien", aldus de trainer, die ook complimenten over had voor doelpuntenmaker Sinkgraven.

De middenvelder speelde als linksbuiten en deed dat volgens Bosz prima. "Daley heeft uitstekend gespeeld en het heel goed ingevuld."

Ajax speelt zaterdagavond de tweede competitiewedstrijd van het seizoen. Dan is Roda JC in de Arena de tegenstander. De Amsterdammers nemen het drie dagen later op tegen FK Rostov in de play-offs voor de Champions League.