PSV is het seizoen in de Eredivisie zaterdag begonnen met een nipte zege in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In de Galgenwaard won de landskampioen met 2-1.

Sebastien Haller zette de thuisploeg na ruim een kwartier nog op voorsprong. In de tweede helft maakte Davy Pröpper gelijk en in de slotfase zorgde Gaston Pereiro voor de winnende treffer.

Door de zege staat de ploeg van trainer Phillip Cocu voorlopig derde achter Vitesse en ADO Den Haag, die eerder op de dag respectievelijk met 4-1 van Willem II en 3-0 van Go Ahead Eagles wonnen.

In de eerste helft was het bij de eerste echte kans direct raak. PSV kreeg de bal achterin niet weg en het was Haller die daarvan profiteerde: 1-0.

PSV bleek voor rust niet bij machte om iets terug te doen en ontsnapte bij een doelpoging van Yassin Ayoub zelfs aan een tweede tegentreffer. De middenvelder van FC Utrecht trof het zijnet.

Schwaab

Trainer Cocu greep tijdens de rust in en wisselde basisdebutant Steven Bergwijn voor verdediger Daniel Schwaab, waardoor PSV in een ander systeem ging spelen. De Eindhovenaren kwamen beter voor de dag en dat leverde al snel de gelijkmaker van Pröpper op.

De middenvelder speelde zich op de rand van het strafschopgebied knap vrij, waarna doelman Robbin Ruiter geen antwoord had op zijn schot. Vervolgens ging de wedstrijd op en neer en waren er kansen voor Ayoub (FC Utrecht), Jetro Willems en Andres Guardado (PSV).

Met nog tien minuten te gaan kwam PSV alsnog op voorsprong. Invaller Pereiro mocht aanleggen voor een vrije trap en vond met zijn schot de verre hoek.

In het vervolg kwam FC Utrecht nog twee keer dicht in de buurt van de gelijkmaker, maar Rubio Rubin schoot naast en een inzet van Haller was te slap om doelman Jeroen Zoet in de problemen te brengen.

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie