Marco van Ginkel vertrekt deze zomer niet opnieuw op huurbasis van Chelsea naar PSV. De middenvelder kiest ervoor om zich te laten opereren aan zijn knie.

Van Ginkel speelde het afgelopen halfjaar voor PSV en de Eindhovenaren hoopten de voormalig speler van Vitesse dit seizoen opnieuw te huren. Door de medische ingreep is dat voorlopig van de baan.

"Ik zal worden behandeld en train tegelijkertijd gewoon door bij Chelsea. De wedstrijden laat ik even aan me voorbij gaan, in ieder geval de komende weken", verduidelijkt Van Ginkel op de website van zijn management Wassermann.

"Daarom had het onder deze omstandigheden ook geen zin om nu terug te keren naar PSV. Ik heb de club inmiddels geïnformeerd. Als ik me weer fit voel kijken we verder. Wie weet wat er in januari kan gebeuren?"

Irritatie

Volgens de zesvoudig Oranje-international komt de keuze voor een knieoperatie niet uit de lucht vallen. "Ik heb eigenlijk al maanden last van die irritatie in mijn knie Dat was dus ook zo tijdens mijn verhuur aan PSV afgelopen seizoen."

"Ja, ik kan inderdaad spelen en trainen. Regelmatig zonder dat ik de irritatie in de knie voel. Maar het komt ook regelmatig op. En dat hindert me. Waar ik ook speel, wil ik me voor honderd procent geven. Ik heb nu niet het gevoel dat ik dat percentage haal, althans niet voor mezelf. Daarom kies ik hiervoor, om er beter van te worden."

Van Ginkel verruilde Vitesse in 2013 voor Chelsea. Door de Londense club werd hij achtereenvolgens uitgeleend aan AC Milan, Stoke City en PSV.