Ajax-trainer Peter Bosz kan zondag ook tegen Sparta geen beroep doen op Amin Younes. De vleugelaanvaller kampt nog altijd met een liesblessure.

Younes ontbrak woensdag ook al in de uitwedstrijd tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Door een 2-1 zege plaatsten de Amsterdammers zich daarin voor de play-offs.

In tegenstelling tot het duel met PAOK heeft trainer Bosz aanvaller Vaclav Cerny opgenomen in de selectie. Aanwinst Davinson Sanchez, die nog op zijn debuut wacht voor Ajax, is er niet bij tegen Sparta.

Verder is de selectie ongewijzigd. Bosz neemt negentien spelers mee naar Rotterdam, waarvan niemand hoeft af te vallen. Sinds dit seizoen mag een selectie uit 22 spelers bestaan.

Volle bak

Bosz, die debuteert als trainer van Ajax in de Eredivisie, keek vrijdag al vooruit naar de wedstrijd tegen Sparta. Volgens de coach is zijn elftal ondanks het drukke programma klaar voor het nieuwe seizoen.

"De jongens moeten volle bak. Dat moesten ze afgelopen woensdagavond en aanstaande zondag weer. Na vier weken voorbereiding is de conditie nog niet maximaal, maar iedereen is wel in staat om twee wedstrijden te spelen", aldus Bosz.

De wedstrijd tussen promovendus Sparta en Ajax begint zondagmiddag om 14.30 uur op Het Kasteel en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.