Harry Kane speelde vrijdagavond in het oefenduel met Internazionale (6-1 winst) voor het eerst samen met Vincent Janssen. De topscorer van Tottenham Hotspur is enthousiast over de Nederlandse aankoop.

"Vincent is een geweldige speler", aldus Kane tegen Spurs TV. "Hij is sterk, een goede afmaker en goed in de bal vasthouden en vervolgens andere spelers in stelling brengen."

"Ik weet zeker dat we vaak samen zullen spelen dit seizoen. Hij is een goede aanvulling op onze selectie."

Kane sloot door het EK in Frankrijk later aan bij de selectie van de Spurs in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De 23-jarige Engelsman, vorig seizoen goed voor 25 Premier League-goals, maakte direct twee treffers tegen Inter. Ook Janssen, Erik Lamela, Dele Alli en Shayon Harrison scoorden voor de Spurs.

(Bekijk de tweede goal van Janssen in het shirt van de Spurs)

Janssen kwam na rust in het veld voor Christian Eriksen en speelde vervolgens in de spits, waardoor Kane in het 4-2-3-1-systeem van de Spurs als aanvallende middenvelder ging spelen in de rug van de Brabander.

"Ik heb vaker op de nummer tien-positie gestaan in mijn carrière en ik heb er geen problemen mee om in de rug van Vincent te spelen dit seizoen", aldus Kane.

Topspeler

Janssen, die eerder deze zomer voor zo'n 22 miljoen euro overkwam van AZ, genoot ook van de eerste keer dat hij samenspeelde met de vedette van zijn nieuwe club.

"Het was nieuw voor ons, maar het ging prima. Het is fijn om met hem samen te spelen, want hij is een topspeler. Ik hoop dat we nog vaak samen op het veld zullen staan."

Tottenham Hotspur begint volgende week zaterdag de competitie met een uitwedstrijd tegen het Everton van coach Ronald Koeman.