Stefan Thesker draagt dit seizoen de aanvoerdersband bij FC Twente. Hij is de opvolger van Felipe Gutierrez die naar Real Betis is vertrokken.

"Bij een andere club had ik deze kans op zo'n jonge leeftijd nog niet gehad", zegt Thesker zaterdag tegen Twente TV. "De trainer heeft een keuze gemaakt, maar het maakte mij niet uit wie hij zou kiezen. Het is maar een bandje. We moeten het samen doen."

De 25-jarige Duitser doorliep de jeugdopleiding bij FC Twente, maar kwam in eerste instantie niet verder dan het beloftenelftal. 

In 2012 vertrok hij naar Hoffenheim, maar ook daar kwam hij weinig aan spelen toe. Via Hannover 96 en Greuther Fürth keerde hij in de winterstop van afgelopen seizoen op huurbasis terug in Enschede.

Vlak na zijn Eredivisiedebuut eind januari werd er een tumor ontdekt bij de verdediger. Die werd kort daarna operatief verwijderd. Op 20 maart maakte hij zijn rentree. Hij speelde vorig seizoen nog acht wedstrijden waarin hij twee keer scoorde. 

In juli van dit jaar werd hij definitief overgenomen van Greuther Fürth en tekende hij in Enschede een contract tot medio 2019.