Peter Hyballa was vrijdagavond bijzonder tevreden met het ietwat gelukkige punt dat hij overhield aan de ontmoeting met PEC Zwolle bij zijn debuut als trainer van NEC.

De Duitse oefenmeester zag zijn equipe met name in de eerste helft bij vlagen weggespeeld worden door de Zwollenaren, maar mocht zich uiteindelijk gelukkig prijzen met het gelijkspel in De Goffert (1-1).

"Je moet toch heel eerlijk zijn dat PEC Zwolle het betere team was", analyseerde Hyballa voor de camera van FOX Sports. "Ik moet ook een compliment maken aan PEC. Dat is echt een goed voetballend team, poeh."

Nadat zijn ploeg voor rust van het kastje naar de muur werd gestuurd, besloot Hyballa wat wijzigingen door te voeren bij NEC. Dat leverde het gewenste effect op, vond de opvolger van Ernest Faber. "Absoluut. Als trainer vraag je je altijd af waarom het in de eerste helft niet zo goed ging."

Trots

Na de hervatting kregen de Nijmegenaren wat meer grip op de wedstrijd, wat na een uur spelen de gelijkmaker van Reagy Ofosu opleverde. De Duitse buitenspeler was één van de liefst zeven nieuwelingen in de ploeg van Hyballa.

Des te knapper dat NEC een punt uit het vuur sleepte, meende de oefenmeester. "Ik ben trots op die jongens, ze hebben echt alles gegeven. Gisteren kwam de keeper, maandag komt de spits. We hebben geen linksback. We zijn een incompleet team, maar we hebben er echt alles aan gedaan."

"We wisten dat we door onze trainingen topfit zijn en met een punt kunnen we tevreden zijn. De voorbereiding is nog niet voorbij voor ons, maar nu gaat het om de punten. Dat we na deze helft nog zijn teruggekomen met zoveel strijd en vechtlust, daar ben ik echt trots op, ze hebben het goed gedaan."

Jans

Hyballa's collega aan Zwolse zijde, Ron Jans, vond dat zijn elftal zichzelf tekort had gedaan in Nijmegen. "Met de kansen die we hebben gehad, hebben we NEC gewoon in leven gehouden. Toen het 1-1 was, had het zeker al 3-0 moeten staan."

"Met ons spel kunnen we wel verder. Je hebt hier echt twee punten laten liggen. Het is heel simpel: als je ze niet afmaakt, dan is één kans genoeg om puntenverlies te lijden. Dat is vandaag gebeurd."

Bekijk de uitslagen, het programma en de stand in de Eredivisie