NEC en PEC Zwolle hebben vrijdag het nieuwe Eredivisieseizoen geopend met een gelijkspel. In de Goffert werd het 1-1.

Queensy Menig zette PEC in de 32e minuut verdiend op een 1-0 voorsprong. Na rust beet NEC meer van zich af en kwam het in de 63e minuut via Reagy Ofosu op gelijke hoogte: 1-1.

Ofuso was één van de liefst zeven debutanten in de basiself van NEC. De nieuwe trainer Peter Hyballa koos verder voor de nieuwkomers Joris Delle, Michael Heinloth, Robin Buwalda, Stefan Mauk, Quincy Owusu-Abeyie en Kevin Mayi.

Het kwam het spel van NEC in de eerste helft niet ten goede. De Nijmegenaren wisten amper een fatsoenlijke aanval op de mat te leggen, waardoor er ook geen kansen werden gecreëerd.

PEC deed dat wel en had al na zeven minuten op voorsprong kunnen staan. Na goed voorbereidend werk van Kingsley Ehizibue mocht de teruggekeerde Youness Mokhtar vrij uithalen vanaf de rand van het strafschopgebied. De aanvaller mikte echter naast.

De ploeg van coach Ron Jans kwam in de 32e minuut alsnog op 1-0. Na een knap hakje van de van Feyenoord overgekomen Anass Achahbar mocht Menig opstomen richting het vijandelijke doel. De huurling van Ajax kapte zijn directe tegenstander uit en verschalkte keeper Delle in de verre hoek.

Achahbar

Na rust was het spelbeeld aanvankelijk hetzelfde. PEC had de touwtjes stevig in handen en kreeg in de 53e minuut een grote kans op de 2-0. Achahbar schoot van dichtbij recht op Delle.

Daarna kreeg NEC meer grip op de wedstrijd en mocht het vaker aan aanvallen denken. De eerste echte kans leverde in de 63e minuut ook prompt de gelijkmaker op. Verdediger Dario Dumic zette Ofusu met een fraaie pass alleen voor Mickey van der Hart. De aanvaller bleef uiterst koel en schoof de bal onder de doelman door: 1-1.

In de slotfase ging het gelijk op. PEC kreeg vlak voor tijd de beste kans op de 2-1, maar Ryan Thomas kreeg zijn voet niet goed tegen de bal, waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een punt.