AC Milan valt definitief in Chinese handen. Eigenaar Silvio Berlusconi heeft de club voor 99,93 procent verkocht aan een investeringsmaatschappij.

Voor de overname van de aandelen in de Italiaanse club wordt 740 miljoen euro betaald. De Chinese partij neemt daarnaast de schuld van 220 miljoen euro over en betaalt een borg van 100 miljoen euro.

AC Milan krijgt een flinke financiële injectie. De club die vorig jaar slechts zevende werd in de Serie A krijgt dit seizoen 100 miljoen euro bijgeschreven en daar komt in de komende twee jaar nog eens 250 miljoen euro bovenop.

De 'Rossoneri' boekten vorig jaar een verlies van 93,5 miljoen euro. Berlusconi (79) kondigde begin juli al een overname aan.

Hij zocht eerder alleen naar een partij die een minderheidsbelang in de club wil krijgen. Gesprekken met een zakenman uit Thailand liepen vorig jaar op niets uit.

AC Milan werd in het verleden achttien keer kampioen van Italië, waarvan de laatste keer in 2011. Daarnaast werd de Europa Cup I of Champions League zeven keer gewonnen. Dat gebeurde elf jaar geleden voor het laatst.